19:30

Månsarps IBK B

Referat: Malmbäcks IF - Månsarps IBK B

Match mot Malmbäck, samtidigt som H3 spelar, och att vi har lite skador och sjukdomar i laget, gör att vi blir lite decimerade. Men lyckas ändå få ihop 13 spelsugna killar. Att det inte är lätt att spela ihop ett lag är väl känt, då vi tar killar från olika lag, samt att vi har haft killar i karantän, och någon ute på jobb i veckorna. Sedan fyllde vi på laget med 3 06-killar också.

Men killarna visar hängivenhet. Försvarar sig riktigt bra framförallt i första perioden, där även "Sunken" våran målvakt gör ett par fina räddningar när det behövs. I ärlighetens namn borde vi gjort någon mål mer i första, men den slutar 1-1. Vi tar ledning genom "Rico" som skjuter ett hårt skott rätt igenom målvakten, efter assist av Villiam. Det målet kommer 12:56. De kvitterar sedan 17:08, inte oförtjänt, men synd att vi inte kan ha ledning i paus. Det blir 2 utvisningar i perioden också, 2 för hemmalaget och 1 för oss. De får för slag och otillåten trängning, vi för slag.

Som sagt vi hade behövt en ledning. Det smäller rejält i våran kasse i andra perioden. De går fram till 4-1 efter 08:54 och vår käre målvakt får nog och går ut. In kommer Simon Fredriksson, som inte heller varit aktiv på ett tag, vad gäller matcher.
Han får det väl lite jobbigt med, det går cirka en minut innan de gör 5-1. Och det rullar på till 8-1. Vi har en mindre bra period, där vi ligger fel i banan, framförallt från forwards och center. Men killarna är också ursäktade, eftersom jag fick ge dom ovana positioner. Vissa hade lätt att anpassa sig, vissa mycket svårare. Slutet av andra höjer vi oss dock., efter ett bra snack på bänken. Vi släpper det negativa helt enkelt. Vi reducerar också till 8-2, genom Simon Svensson, som slår in en retur från skott av Vilgot. Inga utvisningar i andra. De har 3 spelare som gör mycket poäng, nr 4, 6 och 8. Svårtstoppade, med bra löpningar, och timing i spelet.

3:e är ändå bättre, även om vi förlorar perioden. Vår reducering i denna period gör Johannes Laago, efter assist från Simon Svensson. Enda tråkiga här är att vi släpper in sista målet. Och just det målet måste vi ta lärdom av. När vi slår en för svår passning helt enkelt, och motståndarna får ställa om, och vi hamnar fel.

Det jag dock vill berömma är inställningen, och hjärtat som visas för den lila tröjan, fortsätt så. Och att killarna, där vissa inte ens träffat varandra innan, försöker hjälpa varandra.
Kul att se Simon Svensson´s ansvarstagande som lagkapten också.
Och Kevin´s slit i en ovan position som center.